Gezond & lekker gaat prima samen
Gezond eten is in, het is mode en we gaan voor veel producten terug naar de natuur. Seizoensproducten en kruiden uit de tuin. En eerlijk is eerlijk, het is gezond eten en nog leuk ook. Dit maakt dat we ook steeds nadrukkelijker kijken naar onze voeding die we uit de schappen van de supermarkt halen, wat we ingevroren willen hebben en wat vers. Kortom, kritisch kijken naar de voeding is absoluut niet verkeerd. Ga wijs met je lichaam om!
Lekker en gezond
Lekker eten is niet vet en vormt een balans van vetten, eiwitten en koolhydraten. Wel is het zo dat we meestal meer koolhydraten binnen krijgen dan we nodig hebben (bij gemiddelde inspanning) en daar spelen mensen in de voedingsindustrie weer op in.
Kritische blik op wat er in een verpakking zit, hoort er inmiddels helemaal bij en we weten ook dat hoe meer E-nummers hoe slechter het is. Het zijn immers allemaal kunstmatige toevoegingen die we niet nodig hebben, maar het een betere geur, kleur of smaak geven. Terug naar eerlijke voeding dus!
Verder blijft lekker en gezond natuurlijk ook een kwestie van alles in balans, met mate eten dus. Té is uiteindelijke nooit goed ... en dat geldt ook voor gezonde voeding.
Zelf maken
De kant-en-klaar maaltijd is uit, want zelf maken hoeft geen uren te duren. Lekkere gezonde salades aangemaakt voor de vegetariër, de viseter of de vleeseter … het kan allemaal. Maar ook samengestelde of eenpansrecepten kunnen gezond en gemakkelijk zijn. Uren na het werk in de keuken is voor de meeste mensen geen liefhebberij, dus als het in een half uurtje kan …. heel graag. Gemak dient de mens en als dat met gezonde voeding samen gaat, waarom dan niet.
Smakelijk!