Snacks voor bij de borrel
Een lekker drankje bij de barbecue of zomaar een gezellige avond gaat er bij de meeste mensen wel in. De hapjes zijn vaak pittig of hartig en dat doet het altijd goed. Maar gewoon als tussendoortje kan het natuurlijk ook altijd. Zelf maken en gewaagd wat ingrediënten samenbrengen kan heel spannend zijn.
Zoet, hartig of pittig ... zoveel mensen, zoveel smaken
Zoet
Veel mensen zijn echte zoetekauwen en dat wil zeggen dat er altijd wel ergens suiker doorheen moet. Vaak hebben we het niet eens in de gaten als er suiker door heen gaat. Maar als je het met mate toepast, kan het wel. Zeker als je het combineert met een zoetige cocktail al dan niet aangemaakt met vers fruit.
Hartig
En dan zijn er natuurlijk ook de mensen die alleen maar hartigheid willen hebben, geen zoetigheid en zeker geen pittige hapjes. Hartig in de vorm van een stukje vlees, kaas, of stukje brood met salade bijvoorbeeld. Behalve dat het ook gewoon lekker kan zijn, zijn hartige hapjes ook vaker sterk vullend. Kijk dus uit wanneer je veel hartige hapjes serveert. Komt er nog een maaltijd aan, ben dan eerder wat terughoudend in je hapjes.
Pittig
De liefhebber van pittige hapjes eet vaak scherp, maar niet groot. Kleine hapjes met een pittige bite of een neutraal toastje met pittig aangemaakte salade. Prima zelf te maken, maar kijk ook uit met hoe pittig het wordt. Wat voor de een immers niet echt pittig is, is dat voor de ander wel. Zelf iets toe laten voegen kan dit probleem oplossen.
Smakelijk!