Annastaal » Eten en Drinken: Pagina 26
Artikelen 251 - 260 van 275 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Voor iedereen wel een soep naar smaak

Iedereen heeft een eigen smaak en dus zijn er heel veel verschillende soorten soep en komen er dagelijks nieuwe soepen bij. Enkele varianten op bekende soepen. Alle soepen zijn voor 4 personen beschre… Recepten, 30-07-2008
Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!

Voorjaar en zomer ... de salades komen er weer aan!

In het voorjaar en de zomer zijn de frisse salades weer populair. Als het weer warmer wordt, hebben we behoefte aan lichtere kost en frisse salades zijn voedzaam en prima te combineren met wat kip of… Recepten, 26-03-2009
Waarheden en onwaarheden over voeding

Waarheden en onwaarheden over voeding

Iets waar geen mens lang zonder kan en wat het leven ook nog eens verrijkt … eten. We moeten het en we doen het iedere dag. Dat neemt niet weg dat we ook nogal eens wat anders naar binnen werken, dan… Diversen, 25-10-2012
Waarom seizoensgroenten en seizoensfruit eten?

Waarom seizoensgroenten en seizoensfruit eten?

Voor de een logisch en de ander snapt er niets van. Immers, de schappen van de supermarkt of de groenteboer liggen vol met van alles en nog wat. We variëren graag en dat is ook goed, dus… En toch is h… Diversen, 13-04-2014

Warme borrelhapjes

Lekker voor bij de borrel, als tussendoortje of ter afwisseling van al het "gezonde hapjes geweld". Enkele recepten voor het warme borrelhapje. Varieer zelf ook met ingredienten. Een smakelijke snack… Recepten, 14-09-2008

Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten

De saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of oven in de buurt om het warm te maken, ideaal als er visite is. Enkele voorbeelde… Recepten, 12-03-2009
Wat beïnvloedt onze smaak?

Wat beïnvloedt onze smaak?

Met ‘onze smaak’ hebben we het óf wat we mooi vinden in uiterlijkheden óf wat we lekker vinden en de weg zoekt via de mond en keel het spijsverteringskanaal in. Onze smaak, en dan hebben we het over v… Diversen, 02-02-2016
Wat een boer niet lust …

Wat een boer niet lust …

Het spreekwoord in de titel is een bekend gezegde en geldt voor relatief veel mensen. Ook dit is een vorm van uit de comfortzone komen om te komen tot andere voeding dan datgene waar je bekend mee ben… Diversen, 06-01-2015
Wat is wasabi en hoe pas je het toe?

Wat is wasabi en hoe pas je het toe?

Wasabi komt uit de Japanse keuken en hebben we leren kennen bij het Sushi eten. Het is een scherp specerij, wat enige gelijkenis met mierikswortel heeft en qua substantie meer met mosterd vergelijken… Producten, 05-01-2015
Wat je moet weten over wijn

Wat je moet weten over wijn

“Moeten” geldt alleen voor degene die geïnteresseerd is in wijn, het graag drinkt, het graag voor gasten serveert en er vooral van kan genieten. Wijn is een cultuurproduct, maar vindt zijn oorsprong d… Bier en wijn, 24-11-2013